פקולטה לרפואה
הפקולטה לרפואה כללית החלה את פעילותה בשנת 1945 יחד עם העברת המכון לרפואה בסנט-פטרבורג לקישינב, במטרה להקים מכון ממלכתי לרפואה של הרפובליקה של מולדובה. בעת היווסדו של המכון, הפקולטה לרפואה בה למדו כ-250 סטודנטים שנות לימודים ב' עד ה' יחד עם 27 חוגים למדעי החברה והרוח וחוגים לרפואה כללית וקלינית היוותה את חלקו העיקרי.
בתור הדיקן הראשון של הפקולטה כיהן פרופסור א. לבוב.
תודות לעלייה דרמטית במספר הסטודנטים והמרצים בשנת 1970 הפקולטה התחלקה לשתי מגמות: רפואה כללית טרום-קלינית (שנות לימודים א' עד ג') ורפואה קלינית כללית (שנות לימודים ד' עד ו').
דרישות חדשות,הנהגת אחידות וקביעת תקנים להרכשת רופאים לעתיד, שנועדו ליישום את הניסיון האירופאי והעולמי בהכשרת רופאים הביא בשנת 1995 להתמזגות של שתי הפקולטות האלה לפקולטה אחת – פקולטה לרפואה כללית ומאוחר יותר להכללה בה של פקולטה לרפואת ילדים ולרפואה מונעת ובתוך כך להתגבשות המקצוע של רפואה כללית.
כיום לומדים בפקולטה לרפואה כללית 2969 סטודנטים, יש בה 38 חוגים פרה-קליניים וקליניים וסגל הוראה הכולל 83 מועמדים למדעי רפואה – פרופסורים אוניברסיטאיים, 240 מרצים בעלי תואר מועמד למדעי רפואה, 307 רופאים ו-291 אסיסטנטים, 29 חוגים אדמיניסטרטיביים המנוהלים ע"י לשכות דיקנים אחרים אשר לוקחים חלק בהוראה יחד עם החוגים של הפקולטה לרפואה כללית.
בדצמבר 2005 זכתה הפקולטה להוקרה על פעילותה, כאשר היא הוסמכה ע"י מועצת הוועד הבינלאומי של דיקנים לרפואה של מדינות דוברות צרפתית.
החל מ-1.9.2004 במסגרת הפקולטה לרפואה כללית פועלת גם מגמה לבריאות הציבור, בה לומדים 250 סטודנטים במשך 6 שנות לימוד. האוניברסיטה מכשירה רופאים בתחום ניהול תברואה, היגיינה ואפידמיולוגיה.