Skip to main content

1-800-301-888 | 04-8700-363

 

הפקולטה לרפואה כללית תואר (MD)

לאחר מאות בוגרי האוניברסיטה המשולבים במחלקות השונות בבתי החולים בישראל ,ארה"ב גרמניה ,אנגליה וכו' ניתן לקבוע כי לפקולטה לרפואה כללית באוניברסיטה יש נוסחה מנצחת להכין את הסטודנטים למעבר מבחני הרישוי הארציים והשתלבות במערכת בתי החולים.

הסילבוס של התואר תואם לסילבוס הנהוג באוניברסיטאות בארה"ב ומבוסס על הספרות האמריקאית למבחן הרישוי USMLE.

בפקולטה לרפואה כללית ילמדו מדעי היסוד הרפואיים: ביוכימיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה ועוד, המקצועות נלמדים על-פי מערכות הגוף בבריאות וחולי.

התלמיד נדרש לפתח חוש אינטגרציה בין המקצועות המדעים השונים, לשלב בין לימודי התיאוריה והקליניקה ויכולת יישום של החומר הנלמד ברמת האבחנה והטיפול במטופל .

שלוש השנים הראשונות (הפרא-קליניות) מאופייניות בקורסים ובסמינרים תיאורטיים בהם הסטודנט נכנס לעולם המדעים, המדעים המדויקים והרפואה.

אלו נחשבות שנים קשות ואינטנסיביות מאוד, הכוללות חומר לימודי רב ומבחנים על בסיס יומי. רוב הסטודנטים בשנים אלו שוהים שעות בספרייה האוניברסיטאית או בבית בלמידה מעמיקה ואינטנסיבית -השנה השלישית נחשבת בעיניי סטודנטים רבים לקשה ביותר.

החל מסיום השנה השנייה ועד סוף התואר מחייבת האוניברסיטה ב 3 שבועות של שהות בבתי החולים בישראל במהלך כל חופשת קיץ בחודשים יולי-אוגוסט, תוך כדי הבנה שאינטגרציה מוקדמת עם המחלקות והרופאים בישראל מטיבות עם הסטודנט בשנת הסטאז' בישראל. ומקנות לו יכולת להשתלב במחלקות בהמשך.

שלוש השנים האחרונות של התואר (השנים הקליניות) מאופיינות בסבבים בבתי החולים ולמידה על תכנים המעשיים של רופא במחלקה, לצד זה גם חומר למידה תיאורטי רב .

במהלך שנים אלו צפוי הסטודנט לעבור סבבים ברפואה פנימית, כירורגיה, פדיאטריה, גינקולוגיה, פסיכיאטריה, רפואת משפחה, וכן סבבים קצרים בתת-התמחויות כירורגיות ופנימיות כגון כירורגיה פלסטית, אא"ג, עיניים , אורולוגיה , אורתופדיה וכו' . במהלך השנה השישית צפויים הסטודנטים לשאת בחלק מתפקידי הסטז'ר, עם פחות חופש פעולה.

 

במהלך הלימודים הסטודנטים עוברים חוויות רבות בהן השתתפות באורח החיים של המחלקות, נטילת חלק פעיל בניתוחים וכן פעילות אקדמאית מחוץ לשעות הלימוד .

את עבודת הדוקטורט (תזה ברפואה) ,רוב הסטודנטים מתחילים לכתוב כבר משנה רביעית בליווי אישי של חונך (מרצה בכיר בתחום שבו בחר הסטודנט לכתוב ולחקור).

ולקראת השנה השישית והאחרונה מושקעות שעות רבות על ידי המרצים להכנה ממוקדת למבחן הרישוי הישראלי.

 

אחוזי המעבר של מבחן הרישוי הישראלי (IMLE) של בוגרי האוניברסיטה הינם מבין הגבוהים בהשוואה לבוגרי אוניברסיטאות אחרות. עדות לכך ניתן לאמת עם פרסום אחוזי המעבר של בוגרי האוניברסיטאות בחו"ל ע"י דו"ח משרד הבריאות.

 

חלק לא מבוטל של הסטודנטים לרפואה כללית ניגשים למבחני הUSMLE במהלך שנות הלימוד באוניברסיטה (לרוב בשנה 4-6) ובכך רשאים לעבוד הן בישראל והן בארה"ב וזאת מבלי לגשת לIMLE .

 

 

 

הצהרת שליחות:   (Mission Statement)
משימת הפקולטה לרפואה כללית של האוניברסיטה היא להכשיר את רופאים והרופאות, תלמידי המחקר והמומחים המקצועיים בישראל במצוינות ובצורה האיכותית ביותר בטיפול כוללני במטופל. תוצאות פעילות זו צריכה להיות מתורגמת להעלאת היוקרה האזורית והעולמית של הפקולטה לרפואה כללית ושל האוניברסיטה כגוף מנהיג בתחומו. 
הפקולטה לרפואה מחויבת ל 4 מטרות על:
1. חינוך - מצוינות הוראתית, מחקרית וקלינית. 
2.מתרפאים - קידום מצוינות בטיפול ובשירות למטופל תוך התמקדות בטיפול כוללני ובפעילויות בקהילה.
3.סגל - טיפוח הסגל הלומד, המלמד והתומך ליצירת סגל מקצועי, יצירתי, דואג לסביבתו ומנהיג.
4.איכות – חדשנות, חתירה לשיפור מתמיד בכל הרמות, כולל שיתוף בינלאומי בפעילות.